<
>

Cool Cube - Rotterdam, NL

Key themes



The house provides community as well as privacy to its inhabitants and it is both connected to and sheltered from the street and the surrounding city.



The exterior of plain white bricks, encases a plan organized by split-level sections. The house is an urban monolith, albeit one glowing with interior life.



The design of the house answers a number of the client's specific spatial demands: a gentle entrance sequence between public private space, a living room slightly raised above street level, kitchen and dining connected to the garden, a semi-private music room and a roof terrace.



These five ingredients have been interweaved resulting in a playful composition organized around the spacious central staircase. Large windows across the corners of the house catch light from various angles and reinforce the spatial richness of the interior.






Project data

NameCool Cube - Rotterdam, NL
PlaceRotterdam, The Netherlands
Area277 m2
StatusBuilt
ClientPrivate
PhotographyOssip van Duivenbode

Related projects