<
>

Linck, Connecting nature and people - The Hague, NL

Key themes

Our proposal connects the city and skyline to the individual experience scale on street level and in the building. The façade and public gardens in the building are designed to become a habitat and stepping stone for surrounding flora and fauna, making nature-inclusive biodiversity an important theme of the building.

Throughout the building a continuous atrium has been designed, which at various levels branches out towards the façade, creating a series of hanging gardens. The atrium functions as a social machine, with residents of the dwellings looking straight into the lush green world of the atrium. The combination of apartments in various sizes and the atrium with its themed gardens, generates a new typology, a new open way of urban apartment living.


Project data

NameLinck, Connecting nature and people - The Hague, NL
PlaceBinckhorst, The Hague, The Netherlands
Area8.200 m2 housing + 1.800 m2 leisure / business program
Year2018
Statuscompetition winner, construction in 2021
ClientERA Contour
CollaborationsDS Landschapsarchitecten, IMd Raadgevende Ingenieurs, Nieman Raadgevende Ingenieurs, De Dakdokters, Thuismakers Collectief
Design teamJaakko van 't Spijker, Markus Freigang, Jesse Wijnen, Dimitrios Andrinopoulos, Federica Giannone