<
>

EUR Parking - Rotterdam, NL

Key themes


One of the central features in the development of Erasmus University master plan is the construction of a new half sunk garage strongly connected to the Erasmus Plaza on the roof. This new construction marks the new central main entrances of the university campus.



The parking garage does not only fulfil much of the required parking in a concentrated manner, but is also crucial in creating a pedestrian-friendly campus by locating the parking underneath the Erasmus Plaza. When completed the parking garage, which is nearly 400 meters long and 32 meters wide, can accommodate up to a 1000 cars divided over two layers.



To enhance the wayfinding and orientation in the garage two spatial features have been designed: Two open air voids and an orange louvers ceiling all across the parking layers. These two features will make the experience of entering and exiting, both by car and as a pedestrian, appropriate for the access of the campus of this prominent university.












Project data

NameEUR Parking - Rotterdam, NL
PlaceRotterdam, The Netherlands
Area1000 parking space
StatusBuilt
ClientErasmus University Rotterdam
CollaborationsJuurlink + Geluk, Sputnik, Res & Smit, project management & cost consultants, WE adviseurs; Mobius, Deerns, sustainability engineers; Tielemans, structural engineers, Rob Vermeer traffic advice Contractor: BAM
Design collaborationsPhotography: René de Wit, Ruben Dario Kleimeer
Design teamJaakko van 't Spijker, Paul van den Bergh, Henk Bultstra (SP) Bert Karel Deuten (SP) Nikki Mulder, Michiel van Raaij

Sputnik project

Related projects